
نورپردازی چیست:انواع نورپردازی
- 28/05/1397 16/12/1399
- 9999 نفر
ما با بهره گیری از نور پردازی در دکوراسیون خانه یا ساختمان می توانیم یک هویت و شکل تازه به درون ساختمان ،خانه یا مکان تجاری خود بدهیم .
نورپردازی چیست؟
ما با بهره گیری از نور پردازی در دکوراسیون خانه یا ساختمان می توانیم یک هویت و ریختار تازه به درون ساختمان ،خانه یا مکان تجاری خود بدهیم .یک ساختمان با روشنایی ویژه می تواند جلوه ای به شدت متفاوت داشته باشد.در بیشتر زمان ها نورهای روشنایی که با لامپ های معمولی نقطه ای در آشپزخانه ،اتاق ،پذیرایی منزل و بخش های گوناگون فروشگاه ها، مجتمع های تجاری ،هتل ها و ...وجود دارد هم از نظر زیبایی شناختی و هم از نظر کمبود نور مورد پسند نیست و نیاز است که به شیوه های گوناگون اقدام به تغییر در رنگ و میزان نورها نماییم.با خواندن این مطلب به صورت حرفه ای میتوانید اول نورپردازی را یادگرفته و اجرا نمایید.
نورپردازی
نورپردازی به عنوان یکی از بخشهای جداییناپذیر معماری ؛در واقع، تعیینکنندهی زیبایی و کاربردی بودن محیط طراحی شده توسط معمار است.
بنابراین، به برنامهریزی با دقت و مهارتهای بسیار بالایی نیاز دارد.
فضا با نور تعریف میشود. لوکوربوزیه در این باره میگوید:
«معماری نوعی بازی استادانه، صحیح و باشکوه با حجمهایی است که توسط نور ظاهر میشوند. چشمهای ما طوری ساخته شده که شکلها را بهوسیلهی نور ببیند.»
تکنیکهای سادهی طراحی میتوانند کارآمدی ساختمان را افزایش داده و مکانی زیباتر، سالمتر و بهینهتر را ایجاد کنند.
با توجه به تنوع گستردهای که در زمینهی نورپردازی وجود دارد، شاید طراحی نورپردازی خانه یا اداره برای شما کاری سخت و گیجکننده باشد.
در این مقاله به انواع مختلف نورپردازی (عمومی، وظیفهای و تأکیدی)، نحوهی استفادهی بهینه از آنها و انتخاب چراغهای مناسب با توجه به نوع نورپردازی مورد نظر خواهیم پرداخت.
انواع نورپردازی
میتوان گفت نوردهی محیط داخلی سه گونه است
1-نورپردازی محیطی همگانی:
این روشنایی در واقع روشن کردن فضای گسترده ای از محیط را برعهده دارد.یعنی جدا از دیگر روشنایی ها ،یک نور سراسری و یک دست برای کل فضا در نظر گرفته می شود.معمولا لامپ های سقفی حبابدار این نور را تامین می کنند.
2-نور پردازی ویژه کارها :
روش این گونه از روشنایی ها این گونه است که بتواند یک منطقه ویژه را برای کار و فعالیتی ویژه ر.شن کند.برای نمونه بخش هایی از پیشخوان آشپزخانه که در آنجا ظرف شسته می شود یا خوراک آماده می شود نیاز به این گونه از روشنایی ها دارد.که معمولا با لامپ مهتابی زیر کابینتی اجرا می شودد.یا میزهای کنار تخت و نشیمن و ...که یک چراغ خواب یا لامپ رومیزی نور آن را تامین می کند.
3-نور پردازی هدایت شده:
این شیوه را در واقع هایلایت یا تاکیدی می گویند هدف از این شیوه از نور دهی تاکید جلب توجه بینندگان به یک محیط یا وسیله ویژه است .برای نمونه یک اثر هنری ،لوازم دکوری و ...گاه از این روش برای بیرون از خانه نیز استفاده می شود برای نمونه یک درخت یا ستون یا...
نورپردازی فضاهای کوجک بدون لوستر
گاهی پیش می آید که فضای یک اتاقیا دفتر کار کوچک باشد .این کوچک بودن آن زمانی اهمیت پیدا میکند و مشکل ساز خواهد بود که ارتفاع و بلندی سقف مورد نظر کوتاه باشد .در چنین مواقعی به هیج عنوان نباید از لوشتر و لامپ آویزی بهره برد چون با اصول نور پردازی در تضاد است.بهتر است در چنین فضاهایی از نورهای نقطه ای استفاده کنید یا از لامپ هایی مه درون سقف قرار می گیرد بهره ببرید.همچنین از نورهای نقطه ای روی دکوراسیون و لوازم دکوری استفاده کنید.
روش نورپردازی دیوارهای داخلی
بد نیست دیوارها پر نور باشند .یعنی در فضاهای بزرگ تر و پذیرایی خانه یا یک مغازه بزرگ بهتر است که در گرداگرد محیط با استفاده از لامپ های هالوژنی نور را پراکنده کنیم