
ارائه خدمات پتینه کاری روی دیوار و سقف با انواع روش های نوین
- 28/07/1397 16/12/1399
- شنبه 28 مهر 1397
- 53834 نفر
پتینه کاری علاوه بر بازی رنگ ها و نقش آفرینی بهینه طرح ها، می تواند بافت را نیز در نظر داشته باشد.پتینه هنری است خلاقانه که حتی می تواند با الهام از ذهن خلاق مشتری نیز توسط هنرمند اجرا شود.
شما میدانید با ترک ها و نا صافی های دیوار و یا حتی سقف باید چه کرد؟
بهترین راه برای پوشاندن عیب های دیوار و سقف چیست؟
پتینه کاری یک هنر است که امروزه بسیار رواج پیدا کرده است و شما میتوانید بدون اینکه دیوار یا سقف را از نو بسازید یا کار دیگه ای انجام دهید ، با هزینه مناسب و نسبت به سلیقه خود بهترین طرح و رنگ را با پتینه کاری به اجرا در بیاورید.
پتینه چیست ؟
پتینه نوعی پوشش بر روی سقف و دیوار است که گونه ای از هنر گچبری است که صدها نوع مختلف را در بر می گیرد.تا قبل از تجلی این هنر ، همه هنرهای این چنینی بر روی رنگ و طرح استوار بود و امکان خلاقیت کمتری داشت.پتینه کاری علاوه بر بازی رنگ ها و نقش آفرینی بهینه طرح ها، می تواند بافت را نیز در نظر داشته باشد.پتینه هنری است خلاقانه که حتی می تواند با الهام از ذهن خلاق مشتری نیز توسط هنرمند اجرا شود.
چه چیزی زیباتر از اجرای ایده شخصی برای پوشش محیط زندگی است؟ هنرهای بصری جایگاه ویژه ای را نزد مردم هنرمند و هنر دوست دارند.پتینه که جزو هنرهای بصری است ، هنری است که با ترکیب رنگ، ابزار و ذوق هنری ایجاد می شود.بافت هایی زیبا و چشم نواز روی سطوح مختلف، نمونه هایی از هنر پتینه است که امروزه بیش از پیش محبوبیت پیدا کرده است.پتینه فضای زندگی را زیباتر و مهیج تر می کند و تاثیر بسیاری بر روحیه افراد می گذارد.
یکنواختی در محیط کاری و زندگی موجب خستگی روحی شده و کسالت بار است.با بهره گیری از هنر پتینه ، می توان سطوح معمولی را تبدیل به اثری هنری و بی بدیل کرد که چشم ها را خیره می کند.
پتینه کار کیست؟
هنر پتینه استفاده ای خلاقانه از رنگ ها و ترکیب رنگ هاست که به کار بعد و عمق می بخشد.القای حس برجستگی و فرورفتگی با دستان هنرمند پتینه کار امکان پذیر است.پتینه کاری و گچکاری و حتی کناف کاری هنر انسان های خلاق است که با آموزش و شناخت رنگ ها توانسته اند شکل و رنگ جدیدی را به وجود آورده و در عین مدرنیزه بودن،حس سنت و قدیمی بودن را به بیننده القا کنند.
پتینه بر روی چه سطوحی قابل اجراست؟
این هنر علاوه بر این که پوشش دهنده سقف و دیوارهاست و می تواند نمای بهتری را ایجاد کند،از بین برنده ناصافی ها، موج ها و ترک های دیواری نیز می باشد.قابل اجرا بر روی اغلب سطوح است و با توجه به زیر ساخت می توان از آن برای پوشش دهی استفاده کرد.با داشتن این مهارت می توان انواع مختلفی از طرح های آجری، سنگی، چوبی،گرانیتی و صدها طرح را بر روی ظروف سفالگری ، مجسمه ها ، نقش برجسته ، چوب ، دیوار و … اجرا کرد.
ابزار های مورد نیاز برای پتینه کاری منازل
- تکه های پارچه و یا پلاستیک
- چسب نقاشی
- برس و غلطک رنگ
- مخلوط گچ دیوار یا بتونه
- ماده اولیه یا رنگ سفید
- سینی رنگ
- رنگ بافت دار و گچ دیوار رقیق
- دریل با انواع پره های ترکیبی
با استفاده از این ابزار به راحتی سقف منزل خود را طرح برجسته کنید.
پتینه کاری
خوردگی در فلز مس با رنگ سبز همراه است که به آن پتینه می گویند. این ماده بر روی فلز مس ایجاد شده و میتواند مانع از خوردگی بیشتر سطح فلز شود که به اصطلاح به آن "لایه محافظ در برابر خوردگی" می گویند.
پتینهکاری هنر کهنه کردن اجسام و کارهای هنری با بهرهگیری از رنگ و بافت و ایجاد نمایی کهنه و فرسوده شده یا اکسید شده است.
در این هنر، با کمک رنگهای پوشاننده، روشنکننده و تیرهکننده، و ماتکننده، به اشیا حالتی فرسوده، خورده شده، و کهنه داده میشود اما بهتر است قبل از پتینه کاری منزل خود ، نازک کاری منزل را انجام دهید تا پتینه کاری نمای زیباتری ایجاد کند..
در واژه، «پتینه» (انگلیسی: Patina) به لایهٔ نازکی بر سطوح سنگ، مس، مفرغ و دیگر فلزات، یا اثاثیه چوبی گفته میشود که نشان از قدمت و کهنگی دارد.
پتینه کاری هنریست که با رنگهای دکوراتیو و ابزارهای مختلف روی سطوح مختلف، بافت خاصی را ایجاد میکنند. پتینه ظاهری زیبا و دلنشین تر از رنگهای دیگر دارد که در اصطلاح هنری ( نقاشی هنری ) پتینه و یا مانور روی سطوح اطلاق میشود.
حالا که با پتینه کاری آشنا شدید ما به شما پیشنهاد میکنیم با گچبری مدرن ، گچبری گلویی و دیگر انواع گچبری نیز آشنا شوید.
رنگ های دکوراتیو یا پتینه
رنگ های دکوراتیو نوعی از پوشش های جدید و مدرن است که با توجه به سلیقه و تفکر مشتری ، قابل انجام است.رنگ های دکوراتیو که در اصطلاح به آن پتینه گویند وجه تمایز خانه ها از یکدیگر است.دیگر نیازی به طرح های آماده بازاری برای پوشش محیط زندگی و یا کاری نیست.از این پس هر سلیقه ای و یا هر نوع احساسی می تواند تبدیل به پوششی هنرمندانه شود.همان گونه که افکار و احساسات افراد از یکدیگر متمایز است می بایست جلوه های بصری محیطی نیز با یکدیگر تفاوت داشته باشد.امکانات جدید و صنعتی این امکان را می دهد که تکنولوژی را با هنر در هم آمیزیم و طرح هایی نو و بدیع ایجاد کنیم.
سبک های پتینه کاری روی دیوار و سقف منازل
-
پتینه کاری کلاسیک
پتینه کاری کلاسیک یکی از سبک های پتینه کاری است که جلوه های قدیمی و کلاسیک را به فضا اضافه میکند که امروزه کمتر دیده میشود و برای این کار از ورق های طلا ، مس و برنج و برنز استفاده میشد و برای رنگ آنها نیز از رنگ های سنگین و کلاسیک مثل آبی دریایی استفاده میشد.
البته هنوز هم هستند برخی مکان های تاریخی که از سبک پتینه کاری کلاسیک استفاده میکنند اما نکته مهم این است که نوع و مدل انتخابی پتینه باید بتواند با محیط مکان مورد نظر زیبایی و تاثیر گذاری داشته باشد.
-
پتینه کاری مدرن
بر خلاف پتینه کاری کلاسیک ، پتینه کاری مدرن امروزه رواج پیدا کرده است و هر روز هم روش ها و طرح های بیشتری اضافه و کشف میشوند.
در این سبک فرد یا خانواده میتوانند از هر طرح و رنگی استفاده کنند و محدود به یک سری مدل و طرح و رنگ نیستند.
از نظر کاربردها نیز نوع مدرن این هنر طیف گستردهای را پوشش میدهد و میتوان آن را رو سطح مختلفی از چوب گرفته تا شیشه اجرا کرد. در خصوص زیباشناختی این سبک از پتینه نیز میتوان عنوان داشت که به دلیل قدرت سفارشی سازی بالا، طیف گستردهای از سلایق را پوشش میدهد و با توجه به معماریهایی که امروزه در ساختمان سازی در ایران رواج پیدا کرده است شاید بتوان گفت که سبک مدرن انتخابی توجیهپذیرتر باشد.
آموزش پتینه کاری
قبل از شروع هر پروژه نقاشی ساختمان بخصوص آموزش پتینه کاری ، شما به مواد اولیه پتینه کاری نیاز خواهید داشت. ابتدا باید بدانید چه موادی نیاز است و در وحله دوم باید بیاندیشید که از کجا این مواد را خریداری کنید. پس قبل از شروع هر کاری باید به فکر تهیه ملات گچ از منبع قابل قبول و با کیفیت باشید.
اگر در ساختمان خود می خواهید از پتینه ورق طلا استفاده کنید، باید ورق طلا تهیه نمایید. همینطور در مورد پتینه کاری از نوع ورق نقره نیز همین کار را باید انجام دهید. اما لوازمی مانند رنگ، دستمال مخصوص پاک کردن و ایجاد بافت و شابلون مخصوص برای انواع طرح ها و یک سری ابزار برای ایجاد و بافت طرح پتینه کاری نیاز است.
ابتدا سطح کار مورد نظر (چوب ، سفال یا گچ) را به وسیله قلم مو، یک لایه چسب چوب می زنیم، پس از نیمه خشک شدن کار، این خمیر را به وسیله قلم، دست یا کاردک به سطح کار مالیده و آن را می پوشانیم. سپس به وسیله چنگالی یا کاردک یا با استفاده از انگشتان دست، خطوط و نقوش دلخواه را روی کار ایجاد می کنیم. ( توجه داشته باشید که پس از مالیدن مل روی کار اگر چند دقیقه صبر کنیم، نقوش و حرکاتی که ایجاد می کنیم، مشخص تر و واضح تر خواهند شد). پس از اتمام کار، اثر خود را در محلی گرم قرار می دهیم تا کف کاملاً خشک گردد و بعد می توانیم انواع آموزش پتینه کاری ها را با انتخاب خودمان روی کار اجرا کنیم.
قبل از شروع هر کاری باید به فکر تهیه مواد اولیه از منبع قابل قبول و با کیفیت باشید. آموزش پتینه کاری نسبت به رنگ های روغنی و پلاستیک که به صورت عمده استفاده می شوند، دلنشین تر می باشد. همچنین این نوع از نقاشی ساختمان باعث پر نشاط تر و زیبا تر شدن فضای زندگی می شود.
شما می توانید با استفاده از هنر پتینه کاری فضای داخل خانه خودرا مطابق با سبکی از یک خانه قدیمی، مدرن و یا خاص بسازید. نقاشی پتینه می تواند فضاهای یکنواخت و خسته کننده در داخل یا خارج خانه را احیا و زنده کند.
تاثیر پتینه کاری بر دکوراسیون داخلی
با آموختن چند تکنیک ساده میتوانید دکوراسیونی زیبا برای دیوار اتاق تان درست کنید. دیوارها یکی از موثرترین بخشهای دکوراسیون منزل هستند. چرا که رنگ آنها تاثیر زیادی در ظاهر خانه و روحیه ساکنان آن ایفا میکند. در عین حال آسیبپذیرترین سطوح خانه نیز به شمار میروند چون نصب تابلوها، دیوارکوبها، پردههای زینتی و برخورد وسایل خانه باعث صدمه دیدن آنها میشود.
علاوه بر این گاهی هم پیش میآید که احساس میکنید دکوراسیون منزلتان برایتان تکراری شده و حالت یکنواختی پیدا کرده است. در این صورت نیازی نیست متحمل هزینههای زیاد شوید و وسایل خانهتان را تعویض کنید. حتی با رنگ کردن دیوارها به تنهایی میتوانید تغییرات باور نکردنی در دکوراسیون خانه ایجاد کنید.
با انواع خدمات گچبری تاج ، گچبری تالار و گچبری اروپایی مجتبی پارسایی نیز آشنا شوید.
تکنیک های پتینه کاری
-
تکنیک پتینه با پارچه
برای پیاده کردن این تکنیک شما باید تعداد زیادی تکه پارچه تهیه کنید و هر بار یکی از آنها را مچاله کرده و به مقداری رنگ آغشته کنید. سپس به حالت ضربهای روی دیوار بزنید. البته جور دیگری هم میتوانید از تکنیک پارچه استفاده کنید. به این ترتیب که مستطیلی به عرض ۱۵ سانتیمتر و طول ۲۰ سانتیمتر از پارچهای ببرید. در حالی که با دو دست سر پارچه را گرفتهاید آنها را خلاف جهت هم بپیچانید. لوله پارچه را به رنگ آغشته کنید و مانند یک وردنه روی دیوار بکشید. هر بار که پارچه باز شد، این کار را تکرار کنید.
-
تکنیک پتینه با اسفنج
این تکنیک یکی از سادهترین و در عین حال زیباترین روشهای ایجاد طرح روی دیوارهاست. ابتدا زمینه دیوار را رنگآمیزی کنید و سپس یک تکه اسفنج را به رنگ آغشته کرده و به صورت ضربهای به دیوار بزنید. توجه داشته باشید که ابتدا اضافههای رنگ را توسط روزنامه بگیرید و سپس اقدام به رنگآمیزی کنید.
-
تکنیک بافتدار کردن دیوار در پتینه
در بافتدار کردن دیوار روشهای مختلفی وجود دارد. از جمله ترکیب پودر مل، روغن الیف، آب و رنگ روغنی ساختمان برای بدست آوردن خمیری نسبتا شل تا در بافت دار کردن دیوار استفاده شود. البته میتوانید مقدار آب و پودر مل را برای رسیدن به غلظت دلخواه تغییر دهید.
-
تکنیک رنگبرداری
این تکنیک هم توسط پارچه اجرا میشود. اما با این تفاوت که این بار پارچه رنگ اضافی روی دیوار را به خود جذب میکند. ابتدا دیوار مورد نظر را آماده کرده و رنگی را با قلم مو به صورت نیمه رقیق بر روی دیوار بکشید. حالا یک دستمال نخی زبر را که به صورت مچاله در آوردهاید را به دیوار خیس به صورت ضربهای بزنید. به این ترتیب رنگ از روی دیوار برداشته شده و همزمان با انتقال رنگ، نقش مچاله شده پارچه روی دیوار باقی میماند.
-
تکنیک راه راه کردن دیوار در پتینه
این روش بیشتر مناسب اتاقهای خواب است. البته باید توجه داشت که نباید باعث شلوغ بهنظر رسیدن اتاق شد. برای مثال میتوان از این روش تنها برای دیوار سمت تختخواب استفاده کرد. ابتدا نقطه وسط دیوار را پیدا کنید سپس ۵/۷ سانتیمتر از هر سمت این نقطه به اطراف حرکت کنید. بدین ترتیب اولین نوار ۱۵ سانتیمتری ایجاد خواهد شد. به همین طریق تمام دیوار را به نوارهای ۱۵ سانتیمتری تقسیم کنید.
با استفاده از شاقول خطوط را ترسیم کنید یا از نقطهچینهای بزرگ استفاده کنید و تا پایین دیوار بکشید. سپس با چسب نواری کاغذی یک طرف خطوط علامتگذاری شده را بپوشانید به طوری که چسب داخل نوارهایی که باید بمانند چسبانده شود. در نهایت به صورت یکی در میان این قسمتها را رنگآمیزی کنید. شما میتوانید الگوهایی را نیز به شکل دایره یا مثلث از مقوا جدا کنید و بین این خطوط قرار دهید. البته توجه داشته باشید که اگر میخواهید داخل این الگوها را رنگ کنید باید طوری آنها را طراحی کنید که وسطشان خالی باشد.
-
پتینه کاری با جوهر رنگ
جوهر رنگ نوعی مواد رقیق است که به عنوان آسترهای رنگی در پتینه های جوهری استفاده می شود. چنانچه جوهر رنگ کمی غلظت داشته باشد می توان با تینر فوری و یا الکل صنعتی آن را رقیق کرد.
-
پتینه کاری به وسیله رنگ های حلال در آب
این نوع کار نمی تواند پوشش کلی ایجاد کند و فقط قسمت های روشن چوب را رنگ آمیزی می کند تا گره های چوب بهتر دیده شوند
-
پتینه روی چوب با لاک الکل
لاک الکل از خوردگی و نفوذ رطوبت در چوب پیشگیری می کند
-
پتینه کاری روی چوب با شاپان
شاپان در واقع اصل قیر آب شده ای که به عنوان پوشاننده چوب استفاده می شود در پتینه کاری روی چوب شاپان را کمی رقیق کرده و توسط پارچه روی سطح چوب میکشند. حلال شاپان هم تینر روغنی، نفت و بنزین است.
-
پتینه کاری روی چوب با رنگ روغنی
همان رنگ های روغنی که اغلب در رنگ آمیزی ساختمان و دیوار استفاده میشد برای پتینه های روغنی روی چوب هم مناسب است.
پتینه کاری روی دیوار
پتینه کاری روی دیوار یکی از جالب ترین و زیبا ترین راه ها برای تغییر دکوراسیون منزل و مکان دیگر است.دیوار ها قسمت هایی از منزل هستند که هر خانواده ای نسبت به سلیقه و شرایط خود فکری برای آن میکند مثلا برخی خانواده ها به پتینه کاری روی دیوار علاقه دارند و برخی دیگر به قاب بندی روی دیوار.
البته افراد و خانواده هایی هستند که از قاب عکس ها و تابلو ها برای برای تزئین و زیبایی دیوار استفاده میکنند که این روش باعث آسیب زدن به دیوار میشود و با مرور زمان ممکن است دیوار ترک هم بخورد.
پتینه کاری روی دیوار علاوه بر اینکه بسیار زیباست ، از طرفی هم عیب های دیوار را به گونه ای بر طرف میکند که حتی بهترین روش های رنگ کردن دیوار هم نمیتوانند به این زیبایی عیب ها را حل کنند.
آموزش پتینه روی دیوار
یاد گرفتن هنر پتینه کاری و پتینه روی دیوار از مواردی است که مورد توجه و استقبال زیادی قرار گرفته است.یکی از موثرترین تکنیک ها در دکوراسیون داخلی پتینه کاری روی دیوار است که بر روی دیوار منازل، بویژه مدرن کاربرد فراوان دارد.هر چند انجام این کار نیاز به اساتید با تجربه و کارکرده ای دارد.ولی با کمی دقت و صرف وقت می توان طرح هایی ساده اما مبتکرانه و خلاقانه را بر روی دیوارها پیاده سازی کرد.
پتینه کاری روی دیوار نیز از ایده های عالی برای ساختن محیطی لاکچری در منزل محسوب می شود. این رنگ و بافت ها را طوری انتخاب کنید تا محیط منزل شما بازتر و روشن تر به نظر برسد. چنین طرحی مخصوصاَ در اتاق های کوچک بسیار کاربردی و جذاب است.نمونه ای از پتینه کاری بر روی دیوار توسط مجموعه ما را میتوانید در عکس زیر مشاهده نمایید.
اگر دیوار گچی دارید و میخواهید پتینه کاری روی دیوار گچی را انجام دهید ابتدا باید راه های پاک کردن لکه های دیوار گچی را بدانید و به صورت اصولی لکه ها را پاک کنید.
پتینه دیوار
یکی از جذاب ترین راه های تغییر دکوراسیون داخلی منزل ، پتینه کاری دیوار است چون رنگ هایی که در اینهنر استفاده میشود ، تاثیر زیادی در دلنشینی خانه دارد.
کاربرد پتینه روی دیوار علاوه بر زیبایی ظاهری به رفع عیوب احتمالی دیوار نیز کمک می کند.
رنگ کردن دیوار به صورت ساده نیز می تواند تغییر شگرفی در دکوراسیون ایجاد کند.
پتینه کاری روی دیوار در رنگ و بافت ظاهری دیوار تغییر ایجاد می کند.
این تخصص دارای تکنیک های ساده و پیچیده ای است و به همین علت برای این کار نیاز به وسایل یا موادی است تا به بهترین شکل اجرا شود.
پتینه جلوه ای خاص و اعیانی دارد و در عی حس قدمتی که به خانه می بخشد اما ظاهر شیک و سبک کلاسیک خود را به خوبی حفظ می کند. به جرئت می توان گفت که استفاده از این طرح ها می تواند از هر دیوارپوشی شیک تر و لاکچری تر باشد!
پتینه کاری روی دیوار
پتینه کاری روی دیوار دارای سبک های مختلف و شیکی است و به همین دلیل علاقه مندان زیادی پیدا کرده است.
اینت سبک ها عبارتند از سبک مدرن و سبک کلاسیک که هر کدام دارای طرفداران خاصی هستند که از این خدمات برای دیوار پذیرایی یا اتاق منازل خود استفاده میکنند.
برای اجرای این تکنیک پتینه، باید دیوار را به صورت کامل رنگ آمیزی کنید.
بهتر است رنگ استفاده شده کمی از حد معمول رقیق تر باشد.
در حالی که دیوار هنوز خیس است،
پارچه نخی و بدون پرزی را در دستان مچاله کرده و به دیوار ضربه بزنید.
نیازی به کشیدن نیست و کافی است ضربه بزنید.
پتینه کاری روی سقف
سقف منازل نیز یکی دیگر از قسمت هایی است که روی دکوراسیون و زیبایی خانه نقش مهمی دارد و افراد زیادی از روش های مختلف مثل پتینه کاری سقف ، رنگ کردن و کناف کاری یا حتی نور پردازی استفاده میکنند.
اگر شما وارد خانه ای شوید که سقف و دیوار های ساده و بی روحی داشته باشند دل شما را میزنند به همین علت میتوانید ابتدا گچبری سقف را انجام دهید و بعد از آن با روش های مختلف پتینه کاری سقف را انجام دهید.
در تکنیک پتینه کاری با استفاده از رنگ، پتینه کار با کمک از یک پارچه یا اسفنج به ایجاد یک طرح روی سطح رنگ کاری شده میپردازد. این تکنیک برای سقف بسیار مورد پسند است و بسیاری از کارفرمایان از این طرح استقبال کردهاند.
بهتر است برای سقف های کوتاه و سقف اتاق خواب ها از پتینه کایر با رنگ استفاده کنید و برای سقف های بلند از پتینه کاری با ورق طلا و نقره یا حتی طرح های دیگر استفاده کنید.البته لازم به یادآوری است که پتینه کاری از آنجایی که جزء سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک به حساب میآید برای خانههای با متراژ بالا مناسب است.
انواع پتینه کاری روی سقف
پتینه کاری سقف انواع مختلفی دارد. از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پتینه ورق طلا
- پتینه ورق نقره
- پتینه چوب
- پتینه طرح مخمل
- پتینه با رنگ
سقف منازل یکی از محیط های تاثیر گذار در زیبایی ساختمان است. به طوری که امروزه این قسمت در طراحی دکوراسیون داخلی نقش به سزایی را ایفا می کند. در واقع طراحی سقف یکی از پیچیده ترین و مهم ترین قسمت های طراحی و معماری داخلی ساختمان است.
تاثیر پتینه کاری بر سقف منزل
برای زیبایی سقف منازل می توان از تکنیک پتینه برجسته و ورق طلا استفاده کرد. البته ناگفته نماند که پتینه کاری ورق طلا کاربرد بیشتری در این زمینه دارد. همچنین می توان از موارد زیر استفاده کرد:
- پتینه کاری طرح فرشته
- طرح ابر و باد
- طرح آسمان
- طرح گل های طبیعت
نکاتی مهم در مورد پتینه کاری
- اگر در پتینه کاری قصد دارید از شابلون ها و اسپری برای رنگ کردن استفاده کنید، دقت داشته باشید که شابلون بر روی دیوار کشیده نشود، و تا زمانی که اسپری پاشی کاملا تمام نشده، شابلون را جا به جا نکنید.
- برای انتخاب طرح و نوع پتینه دقت کافی را داشته باشید؛ هماهنگی طرح پتینه کاری با دیگر لوازم خانه یک فاکتور مهم در پتینه کاری می باشد؛در این کار با افراد متخصص در زمینه دکوراسیون و پتینه کاری مشورت نمایید.
- به هیچ عنوان بدون مشاهده چند نمونه کار از پتینه کاری به سراغ طراحی دکوراسیون داخلی نروید.